Aegon Optie Nieuws

Laatste Aegon Optie nieuws!

Sinds een maad wordt er weer steen en been geklaagd over toren hoge begrotingstekort, staatsschuld en rente pieken op Griekse staatsobligaties. De Griekse regering slaagt er niet in om strenge bezuinigingsmaatregelen door te voeren. De staatsschuld loopt daardoor op tot maar liefts166 procent van het bruto nationaal product in 2012, waardoor het is uitgesloten dat het land in dat jaar weer kan lenen op de financiŽle markten.

In hoeverre zit Aegon in deze "rommel" zoals een rating bureau de status heeft genoemd van de Griekse bonds? Volgens chief executive Alex Wynaendts van Aegon heeft Aegon een beperkte blootstelling aan staatsobligaties van Griekenland en andere PIGS landen in de eurozone.

De blootstelling aan Griekenland bedraagt EUR92 miljoen, aan Portugal EUR58 miljoen en aan Ierland EUR138 miljoen, aldus Wynaendts tijdens een persconferentie naar aanleiding van de vierdekwartaalcijfers. De blootstelling aan Spaans overheidspapier is iets omvangrijker met EUR1,784 miljard.

De verzekeraar heeft in het vierde kwartaal van 2009 geen afwaarderingen gedaan op deze obligaties, en de CEO stelt dat de impact van eventuele toekomstige afwaarderingen beperkt zal zijn, afgezet tegen Aegons totale portefeuille van staatsobligaties.

bron dow jones 2010

Maar goed, dat was in 2010, hoe zit het met 2011?