PUT Optie Info

Een aandelen optie is het verhandelbare recht om de onderliggende aandeel te kopen danwel te verkopen. Er bestaan ook zogenaamde index opties zoals AEX of DAX opties.

Call en Put opties:

We kennen twee soorten opties de call en de put optie. Indien men call opties bezit en als men besluit om het optierecht uit te oefenen moet de tegenpartij de onderliggende waarde leveren.

Bij een putoptie ligt dat anders: diegene de het put optie recht uitoefent kan de ondeliggende aandelen verkopen aan de tegenpartij, die dus het plicht heeft om deze aandelen af te nemen.

Strategieen

Opties zijn vrij verhandelbaar op de optiebeurs waar u de opties vaak via een broker koopt danwel verkoopt. En optie verkopen wordt ook wel eens schrijven genoemd.

Opties kunnen gekocht worden om diverse redenen; enerzijds om bijvoorbeeld uw aandelen portefuile te ebscheremn of anderzijds om te profiteren van het hefboom effect van de opties.

Winsten  en Risico's

De risico's van een put opties

Het schrijven of verkopen van een put optie kan een behoorlijk risico met zich meebrengen, vandaar dat de broker of bank een bepaalde Margin vereist.